L'Alcalde Marcos Zaragoza signa la cessió de la parcel·la del Gasparot a la Generalitat per a la construcció dels 33 habitatges socials

Més de 85 persones podran beneficiar-se d'aquests habitatges, gestionats en règim de lloguer assequible, l'actuació dels quals forma part del Pla Viu impulsat pel Consell.

Imagen que acompaña la notícia
L'Alcalde Marcos Zaragoza i el director general de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), Ernesto Fernández, han signat davant de notari l'escriptura pública de cessió de la parcel·la de la zona del Gasparot per part de l'Ajuntament de la Vila Joiosa a l'EVha per a la construcció de 33 habitatges protegits, energèticament eficients, en règim de lloguer assequible. A la firma han estat acompanyats pel secretari autonòmic d'Habitatge, Sebastián Fernández.
 
L'Alcalde destaca que “esta firma suposa un pas més en aquesta que és la primera actuació de moltes en les que estem treballant en matèria d'habitatge, ja que som conscients de la problemàtica entre els nostres veïns i el nostre objectiu és facilitar l'accés a l'habitatge a el nostre municipi”.
 
La Generalitat, a través de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, ha licitat el concurs del dret de superfície d'aquesta parcel·la per a la promoció, construcció i gestió dels 33 habitatges de protecció pública, el termini de presentació dels quals ofertes finalitza el proper 3 de juliol. L'entitat que resulte adjudicatària s'encarregarà de la construcció dels habitatges de protecció pública, la conservació i el manteniment de l'edifici (habitatges, garatges, trasters, locals i elements comuns) i la gestió i explotació, mitjançant lloguer. Les empreses adjudicatàries podran obtenir una ajuda de 50.000 euros per habitatge, sense que en cap cas puga excedir el cost de les actuacions subvencionables.
 
Aquesta parcel·la, de 3.734'60 metres, està ubicada al carrer Confrides, al costat del col·legi públic Gasparot. L'edificació contempla soterrani, planta baixa més tres alçades per a la construcció dels 33 habitatges amb traster i plaça d'aparcament, de 1, 2 i 3 dormitoris amb superfícies que oscil·len entre 50 i 80 metres quadrats per habitatge. La promoció també preveu 912 metres quadrats per a ús comercial a la planta baixa.
 
Aquest conjunt d'habitatges socials forma part del Pla Viu Comunitat Valenciana i comporta una inversió per a la construcció de 5’2 milions d’euros, dels quals es subvencionaran 1’4 milions d’euros a través dels fons europeus. Aquests habitatges compten amb ajudes del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència 2021-2026, finançat per la Unió Europea-Next Generation EU.
 
Aquesta inversió es traduirà en un impacte econòmic estimat a la Vila Joiosa de 19 milions d'euros i un alleugeriment per a les famílies joves que puguen gaudir d'aquests habitatges. Més de 85 persones es podran beneficiar d'aquests habitatges, gestionats en règim de lloguer assequible durant un període mínim de 50 anys i un màxim de 75 anys.

Totes les imatges

Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia
Imagen que acompaña la notícia

Notícia publicada el 21 de Juny de 2024